Awesome Rags.



Vin i parken, ettårskalaset på Awesome Rags och öl på Adas. Fin kväll. Nu vankas en lugn förmiddag, sedan jobb och inflyttningsfest!

Ems.

Min bästa dag.



Idag gör jag allt sånt där som får mig att må bra. Tar hand om min lilla själ litegrann. Imorse sov jag till klockan elva för att jag behövde det, till exempel. Åt lång frukost med en stor skål jättesötad jordgubbsyoghurt för att jag ville. Sedan kom min glada pappa på besök. Vi drack flera koppar kaffe på balkongen och åt en stor glass direkt efter frukost. Vi gick ner till djuraffären och tittade på alla kaninungarna också. Sedan tog vi en lång promenad och petade lite på våren och alla vitsippor som slagit ut här i krokarna. Satt i solen vid sjön i flera timmar och bara struntade i att gå hem för att vi hellre ville sitta där. Och nu har jag landat på balkongen igen och tänker nog inte gå in förrän solen försvinner, och det gör den inte på hela dagen här. Tänker nog strunta i skolarbetet också faktiskt, och alla andra tråkiga saker idag. Och ikväll ska jag gå på ettårskalas på mitt nya jobb. Ni kommer väl dit va? 

Ems.

Lubiewo.

 

 

Firade den inskickade planeringsrspporten med lite rödvin och teater. Nöjesguiden hade ordnat förhandsvisning av Lubiewo kärleksön. Jag gillade den och fina motoboy gjorde musiken. Tänkte att man skulle börja gå på teater oftare, för är man under 26 kostar det inte mer än bio. Och det är ju så himla mycket roligare och bättre.

Ems.

 

 


Longing for London.




Kom precis hem efter en liten runda på stan. Har lekt personal shopper åt min bror som ska på företagsfest. Hade varit världens bästa jobb alltså. Nu har jag en stund över innan det är dags att ta tag i det sista med planeringsrapporten inför exjobbet. Deadline 16.00 idag. Så nu sitter jag nerbäddad i sängen och mest längtar efter London. Om precis två veckor åker jag dit igen och hälsar på världens bästa vänner. Vi har tiotusen saker planerade, skrivit schema och grejer. Sådär som vi alltid gör, planerar stordåd.

Längtar efter de där allra första sekunderna, när man kliver av bussen på Liverpool street station. Förvirrat letar runt efter något bekant ansikte och plötsligt ser dem komma springandes där bland allt folk. Lyckan.

Ems.

Monday.



Har haft en kunglig måndag. Vaknade hos P och släpade mig hem till Josefine för att kicka igång exjobbet JÄTTETIDIGT. Det slutade mest i fika och catchup och det var himla fint. Sedan åkte mammi och jag på roadtrip för att hämta hem min nya bebis. Han heter Napoleon och är hur liten som helst. (Kejsar eller Dynamiten får man välja själv) Vi stoppade på ikea på vägen och slog världsrekord i snabb shoppingrunda. Tilläggas bör att vi gick igenom HELA varuhuset, tittade på soffa, bord, testade datorstol och handlade en hel kasse med grejer. Har mest stirrat på pippin hela kvällen och ordbajsat exjobb så känner mig lagom friterad nu. Godnatt.

Ems.

Sanktas.

Jag har förresten gjort ett nytt, gammalt musikaliskt fynd. Fina Jonas Game heter numera Lundqvist och har gjort en fin skiva som jag bara spelar om och om igen. Två fina och en gammal bra.



Jonas Lundqvist – Sanktas
Jonas Lundqvist – Tänker på dig
Simon Emanuel – 15 År (feat. Alexis Weak & Jonas Lundqvist)

Ems.

Last day.



Idag var det minsann sista dagen på min fem veckor långa praktik. Känns som att det gått en och en halv vecka ungefär. Alldeles för fort! Har haft det ruskigt bra och fint på Awesome Rags! Det kan ju vara så att jag har världens sötaste kollegor där också. De gjorde mig helt sjukt nervös med världens mardrömshistoria och när jag kommer upp till personalrummet för att se vad som står på överraskade de med blommor och paket och bara garvade åt mig! I lådan låg en galet fin t-shirt som jag klämt på X ANTAL GÅNGER, och en fint armband från Dagmar. Och den bästa presenten av allt är ju att jag faktiskt ska tillbaka redan på tisdag. SOM ANSTÄLLD! 

Ems.

Awesome birthday.

Kom på kalas!


gbg.

Min stad.
Sincerely yours, Jyllz.

Homecoming.

Har catchat upp med världens bästa Sara som är på besök hemma i lillstaden! Vi har gjort det man ungefär alltid gör här, promenerat runt massetjärn några varv, rett ut livet och druckit te i mitt kök.



Ems.

 

 


Att sluta festa när solen är allt för stark.

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
I lördags var vi på en cubansk krog i camden och ölade med lite nya människor. När stället började stänga ville ingen åka hem så tog vi en taxi till Fabric, allt för spontant. Där dansade vi och hånglade och spräckte Ginas byxor. Jag och Gina var sist kvar utav gruppen, när vi gick hem var klockan halv nio och solen var allt för ljus. Vi somnade på tuben och vaknade i Wood Lane, skrattade åt det ett tag. Tillslut kom vi hem, åt chips i sängen och var nog rätt fulla fortfarande. Hård lördag/söndag.

Sincerely yours, Jyllz.

Förhets.

Ferre är hemma!

Ems.


Rocken och jag.

Idag ser vi ut såhär.

Ems.


Wednesday.



Dagens instagramblogg. Och en alldeles strålande sådan. För det börjar bli vår på riktigt i lilla Göteborg. Jag startade dagen med att snooza med solen i ögonen, mysa lite i soffan och äta en kunglig frukost eftersom jag hade lite sovmorgon. Drog på kepan jag en gång köpte som ett festivalSKEMT som blev trendigt snygg. Gillar kepa. Sprang till Weekday och köpte äntligen den där kappan jag suktat och grubblat över i typ en månad. En blå stor trench. Vi har älskat varann sen första stund egentligen, och trots små hinder på vägen har vi nu hittat rätt. Skönt. Och så satt jag ju såklart vid lillkyrkan en stund också. OCH DET BÄSTA UTAV ALLT! Ferre har kommit hem från Riga!

Ems.

 


Varför får jag inte på mig dina blåjeans.


image descriptionimage description

 

Spenderar många lunchraster på lille trappen eller bänken vid fina domkyrkan. Det är helt okej när solen skiner och det är nästanvår. Och så har jag ju äntligen fått hem mina jeans från Jacks lille bil där de legat sedan förrförra helgens spontanfest. Tror att jag har hittat min nya modell. Tigers Kelly. Väntar lite desperat på ett par svarta. Vi trivs liksom rätt bra ihop.

 

Ems.


Catha upp lite.




En liten instagram-catchup från gångna vecka 10. Jag var hemskt upptagen med livet i största allmänhet. Åt världens bästa bakispizza förra söndagen, praktiserade, köpte nya skor,  och fikade med pappsen på cd-specialistens nya och tokmysiga fik. Kvinnodagen i ära var jag lite högfärdig och firade traditionsenligt med Jonna, finfin middag och alldeles för många flaskor vin, och en bakfylla som hette duga. I helgen sålde jag vårblommor på jobbet och lekte med min karl. Idag är det måndag igen och jag har en ny favoritsalladsbar. Ska bättra mig lite den här veckan hade jag tänkt. Ta tag i alla skolarbeten som lurkat i det undermedvetna tills NU.

Ems.

Ännu några dagar ifrån paradiset.

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Det är vår påriktigt här i London nu. Körsbärsträdens har börjat blomma och i måndags hoppade jag studsmatta i solen med kidsen. Sen la jag massa pengar på en prickigskjorta som jag är helt förälskad i, men egentligen inte hade råd med. Har börjat inse att detta kommer bli en blogg endast med bilder från instagram. Kanske inte gör så mycket.

Sincerely yours, Jyllz.

Glad tjej.

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Blandat från helgen som var. Lisa har varit här och det gjorde livet lite lättare. Rebecca har flugit hem till Sverige igen, gud vad vi kommer sakna henne. Dock kommer ju lilltjejen tillbaka om en månad igen och stökar ner, skönt! Annars tittar jag febrilt på saltkråkan och längtar ihjäl mig efter sommar och skärgårdar. Igår hade jag en mycket lyckad babysittning vilket gör mig rätt så tillfreds i hela lillkroppen. Idag ska jag bara chilla, för det är jag värd. KVINNA SOM JAG ÄR!

Sincerely yours, Jyllz.

nude platforms.



Eftersom lillplånkan blev stulen och jag tycker att det är så fasligt jobbigt att vänja sig vid en ny plånboksform var jag ju tvungen att köpa en ny. På Monki stod dessa skönheter och åmade sig och bara tvingade sig med mig. Nu vill jag bara ha lite sol och få hem mina nya jeans från Jackes baklucka så ska vi nog få det fint, blåjeansen kepsen skorna och jag. Men allra först måste jag hitta ett par nya skosnören. Sidenrosetter är att ta det för långt. Ja.

Ems.

i just came here to bounce.


Spontanfredag hos Amanda. Dans i taxin, dans på Clooneys, arg på hemvägen. Var okungligt bakis på lördagen men var på kanske världens bästa spelning på kvällen. Justice på Trädgårn, för bra. Och så tapassöndag i soffan. Mmm. Bra helg!

Ems.

Fredag.

Godmorgon. Det är fredag och det känns i maggropen att det blir en bra sådan. Anledningar: jag har hittat ett par blåjeans, jag ska dela säng med min man, jag ska se justice. Och så det lite mer självklara, SOLEN SKINER!

Ems.


Järnladyn.



Idag kom vi äntligen iväg och såg the iron lady som vi pratat om så himla länge mammsen och jag. Fantastiskt bra film faktiskt om en väldigt fascinerande kvinna. Hemskt fin historia med brutala dokumentära inslag och lite fina pojkar, lite dans och finfin kostym. Om jag någon gång tar tag i alla böcker jag säger att jag ska läsa innan jag dör, då ska jag läsa hennes självbiografi också. Även om man kanske mest kommer att bli upprörd. Och allt var så himla fint och fick mig att längta efter London som aldrig förr.

Ems.

RSS 2.0