yesterday the night before tomorrow.



Sånt som jag tycker är kul. Det kan också hända att jag ballade ur lite när jag köpte en fotlång burka-kappa från något arabiskt land på Myrornas. Det visar sig. 

Ems.

du nalkas ljuva sommar.



Idag skickades slutrapporten in så Josefine och jag firade med unna-fika OCH NU HAR JAG SOMMARLOV.
Sommarlov, sommarlov, sommarlov.

Ems.

all now all here no dreams no fear.




Idag har jag på darriga ben och med festivalröst tagit min första lilla examen från Textilhögskolan. Inte så märkvärdigt egentligen eftersom denna lillpluggis har typ tre examina till att plocka. Men babysteps närmre, vilken riktning det nu är jag går i. Så jag har mest spenderat eftermiddagen med att dricka vin. Och lite mer vin.

Ems.

i never saw your eyes change but i should have asked.



Såhär bra kan en trött bakisdag se ut mellan sovpauserna i baksätet. Besökte min fina lilla mormor i fina lilla Uddevalla sådär på mors dag.

Ems.

i miss the wind i miss the people singing the song we love the most as we raised our glasses to the sky and gazed out to the coast II.



Lördagen. Jag har så mycket tillbakalängtan nu. Tänker att jag ska spendera hela sommaren på Knarren. Ska bara sova ikapp mig lite först.

Ems.

i miss the wind i miss the people singing the song we love the most as we raised our glasses to the sky and gazed out to the coast.



Fredagen. Hur fin som helst. 

Ems.

knarrelie.



HERRRRRAAAAA!

Ems.

bottenlösa blanka dar.


Idag tog sig Jullan och Emelie minsann in till stan för att jaga reda på mina nya fina löparskor. Vet inte ens om man kan vara såhär kär i ett par träningsskor, känns konstigt, men det är jag. Och så har jag hittat en alldeles perfekt klänning till avgångs-sittningen på lilla Textilhögkolan. Men det spar vi till då. Idag är det Knarren!

Ems.

sen kommer kvällen och skymmer ljusen.



En såndär helt vanlig sommarkväll som börjar med en kopp kaffe och toscakaka, och slutar med att man rensar alla spritskåpen och någon tar ett idiotiskt första-dopp.

Ems.

om så bara en gång var tionde sång känna kärleken slå från göteborg.

En eftermiddag under ekarna i slottskogen känns ganska bra.

Ems.


when i step on the streets at night im crying crying for someone to see the importance of being free.



Hur fint. Peppen. Sommaren är här! Heja.

Ems.

i would like if i may to take you on a strange journey.



Jag har haft en så makalöst bra dag alltså. Sommaren är på riktigt riktigt här och ikväll sprang jag bort till WB för att titta på The Rocky Horror Show. Det var så jävla bra! De var så sjukt duktiga allihopa (fast bäst var ju Gabriel). Ett så bra sätt att avsluta en sommarregnig måndag.

Ems.

i'm so fond of you you make those words sound true.



Idag fick jag hem en fin liten levisjacka och ställde till med nästa klorinprojekt. En dip dye/ombre jacka skulle bli till. Ungefär såhär gör man: 2 delar vatten och 1 del klorin blandas i en hink, för mig gick det åt en och en halv flaska ungefär. Plagget doppas ner till den höjd man vill ha blekningen, fast lite lägre för materialet suger åt sig. Sedan får det gosa sig tills det blivit så blekt som man vill ha det, man får titta efter och röra runt litegrann. Därefter neutraliserar man blekningen i en likadan lösning fast med vinäger en liten stund. Sedan springer man till tvättstugan!

Ems.

knarrholmenfestivalen 12.




Tror inte någon kan vara gladare än jag är just nu! JAG HAR LYCKATS ÖVERTALA JULIA ATT TA EN SPONTANRESA HEM PÅ TORSDAG FÖR ATT GÅ PÅ KNARRHOLMENFESTIVALEN MED MIG NÄSTA HELG! Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, kan inte sitta still. Vi ska springa över klipporna och doppa tårna i havet och se Embassy, Jens Lekman, Säkert, JJ och massa fleeeeer. WIHOOOO.

Ems.

känner äntligen blodet i mina ådror vi gör saker som få kommer att förstå men det spelar ingen roll för ikväll är det vi mot dom.





Söndagens.

Ems.

can he fly? he used to, he was a kamikaze.


Såhär kan lördagkvällar tydligen också se ut. Vi började med att sy oss varsin liten påse. Blekte rätt frenetiskt med klorinspray och svampmålade till förbannelse. Sjukt hipstergalactic. Utöver det har vi ätit soppmiddag och Sara var frälst över svenneskorpor. Sedan har vi sett förra årets garanterat finaste film, Restless. Fy tusan alltså. Har ont i hjärtat och fjärilar i magen, samtidigt. 

Ems.

as young as yesterday.

image descriptionimage descriptionimage description

Ungefär en så här bra förmiddag har jag haft. Fyndade mig en väldigt Emeliesk svart sammetsskjorta på Erikshjälpen. Nu sitter Saren och jag på bussen hem till mig och mitt badrumsgolv. Vi har köpt färg och tyg och tänkte pyssla loss. Med risk för urballning. Kul!

Ems.


Födda ur hav och himmel står vi kvar, för vi glömmer aldrig denna stad.



Om en månad sitter jag på mitt rum i min stad, för gott den här gången. Tror inte att det finns något annat som gör mig lyckligare just nu. Har kämpat i sju månader för att känna mig hemma här i London, men jag lyckades aldrig riktigt. London har behandlat mig bra, men det har inte varit tillräckligt. Så om en månad åker jag här ifrån, 100 upplevelser rikare. Och antagligen lite vuxnare än när jag flyttade hit för över ett halvår sedan. Åh, det känns fruktansvärt bra.

Sincerely yours, Jyllz.

vi möts på café Tintin.


Blir mer och mer medveten om att det är de där små sakerna som är det fina i livet. Som att en regnig torsdag med inga pengar alls åka in till stan och fika med sina vänner. Bara fika i timtals sådär som man brukade göra förr men av någon outgrundlig anledning aldrig gör längre. Men ska börja göra oftare. Blir också mer och mer medveten om hur himla glad jag är över att Sara är hemma igen. Som ser till att man gör sånadär fina saker som att gå på gamla caféer eller sitter i en säng full av kakpaket och tittar på Pocahontas. 

Ems.

the truest faith is in my blood it's in my brain it's in my heart.



Jag tror att jag och en gammal flamma är på väg tillbaks till varann. Känns ohyggligt bra, särskilt som jag hittat ungefär världens finaste och skönaste löparskor. Bara längtar tills dem blir mina, då ska ni få se på grejer. Då ska vi ränna långt ihop. En mil minst. Har även funnit att jag är en extraordinärt bra pt och piskare, sånt gillar ju jag. Och det är ju alltid bra med en alternativ karriär tänker jag, om jag skulle tröttna på att dra i trådar och textilfibrer.

Bilderna har jag stulit från Saras instagram, för sånt gillar hon. Att gå en kilometer bakom och ta bilder. Men då säger pt till på skarpen.

Ems.

dedicated to the plastic heart, analog soul, grand history and bright future.



Idag kom vår efterlängtade bejbi. Vi hade ett frukostmöte i sängen över skype om vilka filmrullar vi ska testa först. Finns tydligen en uppsjö. Jag ska försöka att inte balla ur där i fotoaffären nästa vecka när lönen trillat in. Nu är det hög tid att ta tag i studierna och springskorna, fast i omvänd ordning tror jag.

Ems.

and now a dream is near, the dust has disappeared.

Idag bär jag vitt på vitt med neon och HAR SKICKAT IN EXAMENSARBETET FÖR BEDÖMNING!! Om drygt en vecka är det slutseminarium, därefter redovisning och sedan allra allra sista inlämningen. Sen bara frihet.

Ems.


.



Jag saknar er Starfleet USS Voyager.

Diana F+.

Har äntligen beställt en liten Diana till mig och Jyllzan. Den ska få följa med på alla våra äventyr i sommar. Strosa gator i London, ta tåget till Brighton, fira midsommar med hela gänget, åka på Emmabodafestival, besöka skärgårdsöar och skogstorp och allt såntdär. Ska fota loss. Har en känsla av att det här kommer att bli den bästa och snyggaste sommaren någonsin.


kaffebrus.com
Ems.

the clouds are calm today my love and the ground is swinging soft.




En såndär lördag när man hänger i Tuve, spelar monopol, promenerar i skogen och klappar kossor.

Ems.

Utan ursäkt.

Hej världens bästa blogg! Mitt liv är tråkigt och jag har ingen lust att blogga. Därav brist på inlägg. Min bästa Emsa verkar ha kontroll över det hela. Jag lämnar över till henne under tiden. Fast jag LOVAR att jag kommer tillbaka. Nu när jag ändå är här och figurerar blir det lite bilder från instagram.




Sincerely yours, Jyllz.

baby let's go we're leaving.




Idag fick jag hem den här hemskt fina från faa-kollektionen. Bland några andra bra saker. Passande, för nu ska jag cykla hem till Sara och titta på Pocahontas.

Ems.

 

 


when she flies she will fly far away.

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

 

Gråter blod över att åka hem såhär från vårens garanterat bästa och finaste klubbkväll. Joel Almes releasefest på Pustervik var något alldeles särskilt. Men somliga har deadlines och ett nyfunnet vett att ta tag i dem.

Ems.

 


this is how we feel one last chance to make it real and now i know we will go where the sunshine hits our eyes.

image description

 

Ljuset i tunneln och vägar man borde gå oftare.

Ems.

 

 


snart ska vi sväva in ljusare nätter snart lyfter drömmarna och du är fri.



Dagens ord var flärp, fröken Schubert var hemma på besök och vi lyxade till det med öl och dumplings på Dubbel dubbel. Jag kan ha hittat sushins överman i matväg, så gott. Rullade vidare ner mot lången, slöt upp med fina vänner och främlingar och satt på Tullen tills de stängde. Då fick studentemelie ta sig i kragen och åka hem och ha sleepover med Sara istället medan de andra drog till King George. Åh så bra kväll.

Ems.

i'm in my own world where else would i be it's your last chance to see what i see



Just nu består mitt liv mer än någonsin bara av examensarbete. Det gör att jag längtar bort och dagdrömmer mer än någonsin och får alldeles för lite liv gjort. Lite av det där jag dagdrömmer om just nu handlar om:

De tio dagarna jag bokat in i London så att jag kan låtsasbo där litegrann.
Bästa midsommarhelgen som är under uppstyrning precis just nu.
Springa springa runt Labra varje morgon efter frukost.
Lisebergs sommarbokningar. Joel Alme OCH Albin Gromer.
Bära sommarklänning och måla akvarell i hästhagen borta vid sjön.
Åka snabba färjor och fina segelbåtar ut till öarna.
Fira fem år med min pojkvän den där midsommarhelgen. Fem år.
Få ungefär tre fräknar och åka på festival med mina bästa vänner.
Åka på sommarskola ensam i stora Köpenhamn. Om. Bara om.
Köpa en sista minuten till Rom eller Barcelona bara sådär. Åka.
Ligga på filtar i parker och sitta på klippor vid havet. 
Samla blåmärken på knäna och ha sommar i magen.

Snart. I helgen är i alla fall Gina hemma på besök och det är ju alltid något utöver det vanliga!

Ems.




TIO DAGAR I LONDON.

I juni smäller det. Jag tar min första examen, bästa gänget ska till London och lilla jag stannar i tio dagar. Åh, det ska bli så kungligt kul med sommar!

Ems.

it's just like cherry kicks.




Ems.

Första.



Den allra första sommarkvällen.
När livet börjar.

Ems.

Walburg.

Valborg var som valborg alltid är. Vasaparken, cortegen, femtonårsfyllor och alla vänner från olika håll, andra långgatan och så. Och det är ju precis det som är det fina.



Ems.

RSS 2.0